I huset

Äntligen Framme

Tisdag kl 14 var vi äntligen framme. Det var ett kärt återseende, solen sken och det var säkert 20 grader varmt. Vi gick in i huset och bekantade oss, det kändes otroligt spännande. Vi packade in allt och installerade oss i Jade-rummet ovanför köket. Det var kallt och rått inomhus så vi satte på de element vi hittade, vi gick också till ladan och tog med lite ved tillbaka. Nästa anhalt var Carrefour, supermarketen vi handlat på i somras. Vi satte oss i bilen och hittade direkt! Det kändes kul och bekant och gå runt där och handla mat. Det blev förstås ett antal flaskor vin också 🙂

Hemma igen tände vi (med stor möda) en brasa och fixade middag, varsin färdigpizza 🙂


Onsdag-lördag; Rolle sjuk och trött, så vi chillade, boade in oss och fixade i huset och försökte hitta allt vi behöver, bla en vedklyv till alla kalla kvällar i köket/matrummet. Det blev också många frågor till Lennart. Jag tränade en hel del. Lagade goda middagar, bla spagetti m köttfärssås, hamburgare, laxpasta. Under helgen knackade det på dörren, det visade sig vara poolkillen Barry och hans fru Paula. Lennart hade missat att informera om att vi kommit så han undrade vad vi gjorde där. Missförståndet reddes ut och vi kom överens om att bjuda dem på middag senare.

Hyfsat väder dessa dagar, oftast lite sol på dagen som man kunde sitta ute i. Jag brände mig till och med litegrann.


Söndag: Min tur att bli sjuk och trött, men först hann vi med första utflykten, ett vattenfall en timme bort. Det var fantastiskt fint men ganska lång väg att gå från bilen, en riktig strapats :-). På väg hem var planen att stanna och äta middag, men det visade sig att det mesta är stängt på söndagar. Vi tog till nödlösningen Donken, men döm om vår förvåning när vi kom dit och ca 25 bilar var för oss i kön. Vi försökte då gå in men lika lång kö där. Vi gav upp och åkte hem och åt rester i stället. Man lär sig nya saker varje dag 🙂


Måndag morgon och JOBB! (för mig iaf). Kändes ovant men samtidigt lite kul, alla var nyfikna på hur vi hade det.

Veckan förflöt med förkylning, tvätt, lite solande, vedklyvning och serietittande. Vi bokade tre nätter i Chevalier i franska Alperna för att åka skidor. Ska bli otroligt kul! Åker måndag den 14/3.


Torsdag, äntligen frisk från förkylningen och jag kunde träna lite! Åkte och köpte ny skärm till mig, eftersom den jag tog med från Sverige gick sönder på väg ner 🙁

Handlar numera på LeClerc supermarket och helghandlade idag inför lördag då Barry och Paula är bjudna på Lasagnemiddag hos oss! Vi har skrivit ner ett gäng frågor till dem, bla var finns vårdcentral? Sjukhus? Tandläkare? Ska bli kul!

Bytte också sovrum, vi flyttade ner till sovrummet vid tvättstugan, bakom biblioteket, det känns fräschare (färre insekter) och man slipper trappan och inte minst, mycket bättre tryck i duschen!


Fredag och första jobbveckan avklarad, skönt! Rolle har fått ett nytt uppdrag som gör att han också kommer jobba en del.

Ikväll ska vi nerpå stan och käka för första gången. Det blir nog La Romane, en pizzeria/pastarestaurang. Just nu ösregnar det, men det har varit en torr vår enligt Barry, så alla utom vi är glada 🙂 Snart ska vi Face-tima med Tinna, kul!


Det blev pizzeria La Romane och det var kanon! Vi började med en Aperol spritz till fördrink. Sen tog vi varsin liten sllad tll förrätt och till varmrätt blev det för mig en Gambas med Risotto, supergod! Rolle tog en Burgare som var fantastisk! När vi kom hem, kanske inte helt nyktra, ringde vi upp Camilla & Magnus på facetime och snackade ett tag, kul!


Lördag och lite bakis faktiskt. Ösregnade hela dan. Vi förberedde Lasagne inför middag med Barry, Paula och deras son Reece, 19 år. De kom strax efter sex och kvällen blev riktigt trevlig. Det blev många och långa diskussioner om allt möjligt, från svensk rock på 80-talet till regler om hur man kindpussas i Frankrike, otroligt komplicerat! Reece var kanontrevlig och berättade om sitt jobb som guide i grottorna i Domme på somrarna. Vi å t och drack och maten tog nästan slut så det verkade som om de gillade den 🙂 Paula fick Rolles e-mailadress och har nu mailat massor med info till oss. Tex var vi kan hitta läkare i Sarlat och var vi hittar olika evenemang som är på G. Förmodligen kommer vi höras efter Alperna för att åka iväg på en gemensam tur i omgivningarna och se var det kan vara intressant att titta på hus.


Kommentarer inaktiverade för Äntligen Framme